Pàgines

dimecres, 18 de novembre del 2015

Premis Ciència, Tècnica i Medi Ambient 2015

Text de la presentació de l'acte de lliurament dels Premis Ciència, Tècnica i Medi Ambient 2015 de l'Escola Joan Pelegrí

[Benvinguda]

Normalment cada any quan presento aquest acte recordo la importància de la Ciència, la Tècnica i el Medi Ambient per a una societat desenvolupada com la nostra. Recorro a efemèrides o fets rellevants per donar força a les meves paraules. I també he destacat sempre que les Ciències i la Tecnologia són motors que no s’aturen però que necessiten de vectors que els guiïn: un d’aquests és el conjunt de valors que representa el Medi Ambient.
Qualsevol disciplina acadèmica i professional no avança si no es treballa des de la base. Sovint oblidem que cal despertar l’interès, en aquest cas per les qüestions científiques i tècniques, i que és important donar uns bons fonaments per poder comprendre aquest gran edifici que és el saber.
Avui m’agradaria reconèixer el treball dels docents de la nostra escola que s’esforcen dia a dia per fer que la Biologia, Tecnologia, la Química, la Informàtica, la Geologia, la Física... estimulin l’esperit científic. Enguany aquest treball es veu de manera evident en els nous laboratoris de Ciències, en la important aposta per la Robòtica Educativa, en la introducció del llibre digital a 1r i 2n d’ESO, l’actualització dels continguts de les matèries de Tecnologia –més enllà dels canvis curriculars que la normativa dicta-... Però no tot és sempre tan evident.
Canviar vol dir adaptar-se. I per adaptar-se cal un esforç. Aquest treball és el que ara m’agradaria agrair i del qual us voldria fer coneixedors. Les hores de planificació, l’assistència a cursos i jornades de formació, les reunions d’actualització de materials, el treball personal a casa robant hores al temps lliure... Ser professor o professora és estar al dia: estudiar per ensenyar a estudiar, aprendre per ensenyar a aprendre, esforçar-se per ensenyar a esforçar-se.
El valor de la feina ben feta. Els treballs que aquí premiem i molts altres que no han arribat a la fase final són el reflex que darrera d’un bon alumne hi ha un gran professor o professora. Gràcies als meus companys i companyes per la vostra feina. No defalliu: les llavors que avui sembreu algun dia germinaran i floriran. Potser no ho veurem però les fermes tiges solcaran l’horitzó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada