Pàgines

divendres, 2 de novembre del 2012

El índice del miedo

HARRIS, Robert
ISBN: 9788425348495
Grijalbo, 2012

Comentari

Aquesta novel·la negra ens endinsa en el món de les finances mundials a través d'una trama d'intriga protagonitzada pel director d'un fons d'inversió que té per objectiu aconseguir mitjançant mètodes matemàtics. La trama enganxa és ràpida i clara, malgrat ens mourem en el món de les accions, els contractes de futurs, el deute, les vendes a curt o llarg o els índexs borsaris.

Situat a Ginebra i tenint com a protagonista un matemàtic que té l'objectiu de desenvolupar un sistema autònom d'autoaprenentatge, ens trobem davant què pot passar quan posem les millors ments científiques a aconseguir màximes rendibilitats en els mercats financers. No és la primera que em trobo amb l'argument que dedicar gent amb grans capacitats intel·lectuals a l'objectiu de fer-se rics o fer rics els seus clients pot tenir conseqüències desastroses per a l'economia.

Mantindrem el suspens i la incògnita sobre les responsabilitats de tot el que passa fins al final. Per tant, aguantarem i llegirem amb ànsia les pàgines del que ha estat el meu retrobament amb els inspectors de polícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada