Pàgines

diumenge, 1 de desembre del 2013

Dies de cel groc

Dies de cel groc
Faia Fàbregas
Ara llibres
Barcelona, 2013

Comentari


La lectura d’aquesta novel•la ens obrirà pas a un debat sobre com les persones hem de buscar el nostre lloc en el món que ens ha tocat viure. L’amistat i la família són els autèntics protagonistes de Dies de cel groc i els personatges que componen la trama són la part visible de la reflexió. Aquests se’ns mostraran propers, més si tenim en compte que els seus contextos ens són coneguts.
Dos germans aniran fent-se grans i amb ells van apareixent diferents reptes vitals als quals han de fer front. Tot i això, el passat que han viscut i els desenganys que han patit fan que la recerca de la seva opció personal sigui una crisi constant. No és un llibre trist sinó un plantejament de les conseqüències d’anar vivint quan la teva personalitat no encaixa amb el teu entorn. Aparentar per semblar normal té conseqüències, la principal de les quals pot ser la solitud i l’autoreflexió constant.
A la trama principal se li van creuant i unint en espiral altres històries. Tot plegat amb un mateix comú denominador però amb una habilitat narrativa que ens absorbeix i ens fa devorar els capítols amb avidesa. Laia Fàbregas ens vol explicar un bon grapat de situacions i aconsegueix unir-les amb una senzillesa que demostren un domini dels temps narratius. L’autora té ganes d’expressar-se i crear-nos emocions. Potser, com podem llegir en el mateix llibre, perquè “el motiu més autèntic que hi ha per començar a escriure és per la necessitat de resoldre un misteri”. Quin? Descobriu-lo vosaltres mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada