Pàgines

dissabte, 5 de novembre del 2011

Deute: encara no aprenem

Avui dissabte 5 de novembre de 2011 m'he passejat pel barri i he trobat a una coneguda botiga d'electrodomèstic el cartell que acompanya aquesta entrada del bloc. No entenc com després d'estar patint el problema del deute, tant públic com privat, encara ens creem compromisos de pagament a llarg termini ajornant l'inici d'aquest. Les botigues poden anunciar el que volen però si fan aquesta mena d'ofertes és perquè clients que s'hi sentiran atrets i això voldrà dir que aquests encara no han après res de la problemàtica econòmica actual.

En el cas de Catalunya aquest problema és encara més greu ja que el nostre país estem sota els efectes d'uns forts ajustos pressupostaris motivats, en gran part, per una gestió que es dedicava a fer inversions (metro, ciutat judicial, carreteres...) amb el compromís d'anar-les pagant un futur. En el cas de l'anunci que ens ocupa els articles que acompanyen la promoció són un televisor i un aspirador de prestacions avançades, dos productes, al meu entendre, força prescindibles o substituibles per altres més senzills com una simple escombra.

Els clients podem decidir què comprem i com ho financem, les empreses poden aplicar les estratègies comercials que vulguin mentre no siguin èticament reprobables però, com sempre, tots hem de ser responsables. Segur que algú picarà amb l'oferta d'una empresa que darrerament quan ha sortit als diaris, més enllà de la publicitat, ha estat per ser notícia pels problemes de tresoreria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada