Pàgines

dimarts, 29 de novembre del 2011

La tendresa del paper higiènic

La tendresa del paper higiènic
Portavella Pallas, José María
Ven y te lo Cuento Ediciones S.L., 2011
ISBN: 978-84-937069-5-1
184 páginas
rústica
23x15 cm

Comentari

Aquest títol no amaga el fet que el contingut gira al voltant dels lavabos i allò que allí s’hi fa. El conjunt de relats breus tracten sobre anècdotes i reflexions de l’autor al voltant de la seva vida, sobretot en el Gaixample de Barcelona. A vegades diu les coses pel seu nom, tot i que la irreverència, la manca de respecte i la promiscuïtat es poden arribar a fer una mica pesades en aquestes poc més de cent vuitanta planes. 

M’ha agradat la seva defensa de marxar a la gaspi (sense acomiadar-se) a les nits de copes per bars i discoteques, les reflexions al voltant de què allò que ens enamora a primera vista de la nostra parella no és el seu interior (sinó tant se’ns en donaria que fos home o dona), la crítica a les condicions per a l’adopció i els atacs als tòpics progres i carques de la nostra societat. He rigut quan oferia arguments per respondre als qui ens truquen a tota hora per oferir-nos tota mena de serveis: ara a més de dir-los que no entenc el castellà (defensem el nostre català) i podré afegir el fet que estic al WC fent...

Podríem qualificar l’obra de Portabella com entretinguda que té en alguns moments és divertida i en d’altres una mica pesada. Segurament si sempre mantingués el mateix nivell, llavors estaríem parlant d’un súper vendes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada